Wonen Plus
Image default
Woningen

Een gratis schatting van je huis, altijd verstandig

Wil je je woning verkopen, dan komt daar wel wat bij kijken. Het spreekt voor zich dat een woning in goede staat, vaak net iets makkelijker te verkopen valt. Wat wel makkelijk is, is een gratis schatting van je huis. In principe kun je dit met een enkel telefoontje regelen. Zowat elke erkende & kwalitatieve vastgoedmakelaar biedt een gratis schatting van je huis aan. Een goed vertrekpunt voor de verkoop van je woning.

De perfecte manier om je vastgoedpartner te selecteren

Hoewel weinig mensen het op die manier bekijken, is het gratis laten schatten van je huis, een zeer goede manier om de kwaliteit van je toekomstige vastgoedpartner te beoordelen. Op papier en vooral op hun websites komen zowat alle vastgoedmakelaars goed over, maar daarmee weet je nog niet veel. Uiteraard is het belangrijk om een klik te hebben met je makelaar. Verder speelt ook de commissie die je met afstaan een rol. Nu, bij de meeste makelaars in dezelfde regio ligt die ongeveer gelijk, dus daar gaat weinig verschil op zitten. Wil je weten hoe capabel de vastgoedmakelaar is, dan is een gratis schatting van je huis, vaak een perfecte eerste indicatie.

Een huis verkopen is vakmanschap

Een huis verkopen mag dan geen rocket science zijn, er komt wel vakmanschap bij kijken. Wil je een huis verkopen aan de hoogst mogelijke prijs, dan slaagt je vastgoedpartner er vaak in het onderste uit de kan te halen. Ga je je huis verkopen, dan begint alles met een correcte schatting. Op die manier zet je je woning correct geprijsd in de markt. Als je weet dat de eerste weken van de verkoop essentieel zijn, dan besef je meteen hoe belangrijk dit is. Een professionele makelaar zal steeds ter plaatse komen en voor een grondige schatting gaan. Daarbij wordt rekening gehouden met heel wat parameters. Je mag dan wel heel wat online tools vinden, een kwalitatieve menselijke schatting is veel accurater. De meeste vastgoedmakelaars zullen als er potentieel is om je huis snel te verkopen, deze schatting en waardebepaling gratis uitvoeren.

Je huis verkopen? Dat doe je vlotter met een erkend vastgoedmakelaar

De huizenmarkt heeft momenteel nog steeds de wind in de zeilen. Heel wat mensen denken dan ook dat ze zelf hun huis kunnen verkopen. Bij een huis verkopen komt echter veel meer kijken dan men denkt. Zo is er de administratie en de vele attesten, de coördinatie van de bezoeken en ga zo maar door. Een ervaren vastgoedmakelaar kan daarom een welgekomen versterking zijn bij het verkopen van een huis.

Laat vandaag nog je huis gratis schatten

We geven het nogmaals mee: er is geen enkele reden om je huis niet gratis te laten schatten. Grijp deze kans en kies uiteindelijk voor een kwalitatieve vastgoedmakelaar die je een compleet document meegeeft. Het wijst op een professionele en doortastende aanpak. Bovendien weet je dat de geschatte prijs van je huis ook deftig onderbouwd is. 

https://www.mvastgoed.be/nl/gratis-schatting