Wonen Plus
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn badkamermeubels voor senioren?

Badkamermeubels voor senioren zijn speciaal gemaakt voor oudere mensen die niet meer zo makkelijk kunnen bewegen. Er is bij het maken van deze meubels rekening gehouden met het feit dat men op oudere leeftijd minder flexibel is en verwondingen bij een val minder snel herstellen. Daarom hebben deze meubels lage of geen instap meer, bieden ze extra ondersteuning of zijn ze makkelijker te bedienen. Soms zijn dit zeer eenvoudige oplossingen, andere keren komt er speciale montage bij kijken.

Aanpassing badkamermeubels in een seniorenwoning

Badkamermeubels op maat voor senioren moeten soms helemaal vervangen worden om de nodige veiligheid en comfort te kunnen blijven bieden. Andere keren zijn de aanpassingen kinderlijk eenvoudig. Als je een nieuwe, veilige badkamer wil installeren, vraag dan altijd naar de mogelijkheden die het beste bij jouw unieke situatie passen.

Maar je kan in ieder geval navraag doen betreffende een inloopdouche- of bad, verstevigende handgrepen in de douche of bij het toilet, een ergonomisch zitje voor in de douche of een antislip badmat. Daarnaast is het zelfs mogelijk om infrarood licht in de douche te laten schijnen dat kan helpen om spierpijn te verminderen.

Montage van badkamermeubels voor senioren

Afhankelijk van wat je voor badkamermeubels wil installeren in je badkamer, is de montage van een nieuw meubel binnen enkele minuten klaar, of duurt het een hele dag om de aanpassingen door te voeren. De meeste bedrijven die montages van een badkamer aanbieden, garanderen echter wel dat je niet langer dan een dag op de renovering hoeft te wachten.

Als het riskant wordt om je met de huidige indeling van je badkamer jezelf te verzorgen, aarzel dan ook niet te lang om een renovering aan te vragen. Omdat de nieuwe badkamer aan persoonlijke behoeften moet voldoen, duurt het opmeten en de afspraken maken al wat langer. Meestal zelfs langer dan de eigenlijke renovering.

https://www.badkamermeubelshop.be/