Wonen Plus
Image default
Nieuws en media

Culturele kunstzinnige vorming, hoe vul jij dit in?

Culturele kunstzinnige vorming, wat houdt dit in in jouw school?

In hoeverre zijn jouw leerlingen bezig met kunst en cultuur? Culturele kunstzinnige vorming is een vak dat geïntroduceerd is in de bovenbouw. Dit vak is bedoeld om leerlingen op een creatieve en interactieve manier te laten werken aan zichzelf en aan hun vaardigheden. Het beleven van kunst en het maken van kunst staan in dit vak centraal. Maar hoe dit ingevuld wordt, is natuurlijk de vraag. We zien bij kinderen dat in het vak ckv gerust wat zaken mogen aan bod komen die buiten hun gewone dagelijkse leventje vallen. Een workshop circus activiteiten is hiervan een goed voorbeeld. Ze kennen de wereld omdat ze al zo vaak in het publiek hebben gezeten. Nu mogen ze zelf deelnemen!

Workshop circus activiteiten, geef je leerlingen die kans!

In een circus gaat het tegelijk grappig en ernstig aan toe. Deze combinatie is een ideale leerschool voor je leerlingen. Ze mogen fun hebben, jongleren, goochelen, aan acrobatiek doen… Daarnaast is het ook heel ernstig. Het moet bijvoorbeeld veilig gehouden worden, er worden technieken aangeleerd en ze leren hoe ze op elkaar zijn aangewezen om de acts tot een perfect einde te brengen. Kinderen leren hierbij op drie vlakken: over zichzelf, over anderen en over de omgeving. De docent van de workshop circus activiteiten is een specialist ter zake en zal altijd deze drie elementen in de workshop verwerken. Op zeer korte tijd krijgen je leerlingen heel wat bagage mee, welke ze in andere domeinen ook kunnen gebruiken.

Culturele kunstzinnige vorming, fun én kennis tegelijk

Het voorbeeld van een workshop circus activiteiten toont aan dat cultuur en kunst zowel ernstig als grappig, funny, ingetogen of zeer uitbundig kan zijn. Ook bijvoorbeeld techniek kan tot onze cultuur behoren. Het omgaan met sociale media komt zeker in aanmerking voor ckv. Of denk aan een thema zoals racisme of het beschermen van onze aarde. Of het ontdekken van ander culturen door middel van dans en muziek, ook dat is ckv. Het aanbod is groot, maar dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Bespreek je wensen gerust met een externe partner die workshops organiseert. Je krijgt gegarandeerd goed advies hoe jij je ckv in je school invult.

https://kleinkunstig.nl