Wonen Plus
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de beste babyfoon voor jou?

 

Hoe kies je de beste babyfoon voor jou?

Moderne babyfoons lijken in niets op de modellen die je ouders alleen met audio gebruikten. Tegenwoordig ondersteunen veel babyfoons video, zijn ze compatibel met Wi-Fi en apps (zodat u overal kunt meekijken) en bieden ze zelfs gezondheids- en veiligheidsanalyses. Sommige modellen worden bijna volledig opgeladen geleverd, wat handig kan zijn voor drukke nieuwe ouders.

Veel babyfoons bieden nu de optie voor meerdere camera’s, zodat u kunt schakelen tussen twee of meer kinderen in aparte kamers. Babyfoons kunnen ook de kamertemperatuur en andere gegevens in de gaten houden en u op de hoogte brengen met een belletje. Hier is wat u moet overwegen bij het kiezen van een alecto babyfoon.

Eenvoudige installatie

Setup is belangrijk, als technische problemen zijn het laatste wat je wilt wanneer u voor het eerst kennismaken met uw monitor. Kijk voor modellen die komen pre-paired met een monitor om de eerste installatie werk te verminderen. U kunt ook op zoek gaan naar producten met QR-codes voor eenvoudige instructies en aanwijzingen met foto’s.

Als het gaat om het plaatsen of monteren van uw monitor, raden wij u aan om het op een plank met uitzicht op de wieg, zodat het buiten het bereik van uw baby (of andere kinderen). Sommige monitors gaan over de wieg voor een vogel-oog; als u deze eigenschap wilt, adviseren wij het beveiligen van de monitor volgens de instructies van de fabrikant, of dat is met een muurbevestiging of riemen rond de wieg. Met de zoomfunctie kunt u ook zonder vogelvlucht een beter zicht krijgen.

Uiterlijk en ontwerp

Omdat elke babykamer of kinderkamer anders is, geven sommige ouders de voorkeur aan monitoren die bij een bepaalde stijl of inrichting passen. U kunt kiezen voor heldere en leuke kleuren, of voor een subtieler ontwerp. Belangrijker is dat u een handheld monitor kiest die bij uw behoeften past. U kunt kiezen voor een slank ontwerp dat u in uw zak kunt dragen of een met een standaard als u de monitor vaak op het aanrecht zult zetten.

Videokwaliteit

Camera’s die HD-video kunnen opnemen zijn over het algemeen beter dan 720p-camera’s. Voor modellen met een monitor geldt: hoe groter het scherm, hoe beter. Als u kiest voor een systeem met alleen een Wi-Fi-app, kunt u uw baby in de gaten houden op elk schermformaat dat u hebt. Uw scherm kan klein zijn als u op uw telefoon kijkt, of groter op een iPad of andere tablet. Houd er wel rekening mee dat de videokwaliteit afhankelijk kan zijn van uw Wi-Fi-verbinding. Klik hier voor een babyfoon met camera en app.

Geluidskwaliteit

De meeste monitoren helpen u een huilende baby goed te horen. Zoek echter naar opties met meerdere gevoeligheidsniveaus, zodat de monitor niet te veel achtergrondgeluid oppikt en u waarschuwt wanneer de baby niet echt hulp nodig heeft.

Bovendien willen sommige ouders misschien tweewegcommunicatie. Met deze functie kunnen ouders een peuter vertellen dat hij terug in bed moet gaan liggen, of hem geruststellen dat hij veilig is.

Health Analytics en noodfuncties

Ouders moeten op hun hoede zijn als ze vertrouwen op de gezondheidsanalyses van een beste babyfoon. Als uw baby bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem heeft, kan het bekijken van de ademhalingsanalyse via een app niet in de plaats komen van gegevens van gecertificeerde medische apparaten die worden gebruikt onder leiding van een arts.

Er zijn een heleboel problemen die kunnen opduiken wanneer we dingen zoals ademhaling monitoren. We moeten ervan uitgaan dat de baby ademt – ze kunnen ons hypernerveus maken. Dit soort monitoren kunnen faalmomenten hebben, die paniek veroorzaken bij mensen. Extra functies zoals monitoren die detecteren of er iets over het gezicht van de baby ligt, zijn in theorie overbodig voor mensen die veilig slapen, omdat kinderartsen suggereren dat er niets in de wieg mag liggen.

Bereik en connectiviteit

Babyfoons zonder Wi-Fi hebben meestal geen bereik van meer dan 1.000 tot 1.200 meter. Sommige babyfoons presteren niet zo goed wanneer ze door dikke muren of meerdere verdiepingen moeten, zoals in een kinderkamer op de tweede verdieping, of wanneer ze naar buiten gaan. Dat betekent dat u moet overwegen hoe ver u zowel verticaal als horizontaal moet gaan. Problemen met de connectiviteit kwamen aan het licht tijdens de installatie in onze tests, maar u kunt overwegen om een product dat geen goede verbinding maakt, terug te sturen.

Beveiliging

Met een Wi-Fi-monitor kunt u uw baby in de gaten houden vanaf uw werk of tijdens een avondje uit. De meeste monitoren worden niet vaak gehackt, vooral als ouders hun monitor en Wi-Fi-systeem veilig en goed onderhouden, maar het blijft een risico. En sommige ouders geven de voorkeur aan Wi-Fi, terwijl anderen dat niet doen. Er zijn interessante toepassingen voor het kijken naar een echt moment een ouder die borstvoeding geeft en aan het werk is, zou de monitor kunnen gebruiken om even naar de baby te kijken om dat lieve gevoel van hun kleintje te krijgen en dat helpt hen bij de melkafgifte (wanneer de melk een paar minuten na het kolven of het geven van borstvoeding begint te stromen).

Maar andere ouders willen misschien niet dat ze hun kinderen van veraf kunnen zien, omdat dat kan leiden tot meer ongerustheid of tot micromanagement bij de verzorging van een oppas.

 

 

https://www.detoverlamp.nl/welke-babyfoon-is-de-beste/