Wonen Plus
Image default
Aanbiedingen

10 jaar Toyota garantie

De nieuwe Toyota Aygo X is dit paasweekend te bekijken bij de Toyota-dealer. Met het speels gelijnde exterieur, de hoge zitpositie en de rijke standaarduitrusting is de Aygo X een statement in het A-segment. 

Leverbaar met cabriodak

Voor snelle beslissers levert Toyota de Aygo X als ‘First’. Deze uitvoering is voorzien van LED-koplampen en LED-knipperlichten, bovenop de LED-dagrijverlichting. Verder behoren ook mistlampen, automatische airconditioning, een regensensor en privacy glass achter tot dit uitrustingsniveau. De prijzen van de Aygo X First beginnen bij 18.995 euro. De line-up van de crossover wordt gecomplementeerd door de Aygo X Envy (vanaf 20.795 euro) en Aygo X Limited (vanaf 22.595 euro), beide optioneel leverbaar met een cabriodak (995 euro). Beide uitvoeringen staan op grote 18-inch lichtmetalen wielen waarbij de ‘Limited’ altijd is uitgevoerd in de carrosseriekleur Cardemom Green met zwart dak en oranje designaccenten. 

De marktintroductie van de nieuwe Aygo X gaat gepaard met een garantieprimeur: 10 jaar Toyota garantie. Na het verlopen van de reguliere garantie (5 jaar of 200.000 km) geeft de Toyota-dealer na onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften een jaar of 15.000 kilometer garantie, oplopend tot een maximum van in totaal 10 jaar of 200.000 kilometer. Een garantietermijn van 10 jaar is uniek voor een volumemerk in Nederland.

Bredere toepassingen
De Japanse overheid werkt aan een reeks onderzoeken om de invoering van waterstof in Japan verder te bevorderen. Toyota staat met verschillende zakenpartners klaar om hierbij samenwerking en ondersteuning te bieden. Toyota ontwikkelde deze waterstofopslagmodule waarmee aan de veiligheidseisen wordt voldaan en waarmee de toepassingsmogelijkheden van waterstof verbreed kunnen worden.

Waterstof en racerij
Toyota is sinds vorig jaar, samen met een aantal partners, verschillende tests aan het uitvoeren voor de productie, het transport en het gebruik van waterstof tijdens de Super Taikyu-raceserie. Toyota neemt deel aan de raceserie in verschillende klassen, waaronder de ST-Q-klasse waarin conceptvoertuigen kunnen racen. Komend weekend komt de Toyota Corolla Sport H2 Concept, met een verbrandingsmotor op waterstof, weer in actie op het Japanse circuit Suzuka.

Transport
Speciaal voor dit evenement wordt getest hoe het transport werkt van grote hoeveelheden waterstof met de nieuwe waterstofopslagmodules. Een Fuel Cell truck vervoert twee modules van zestien tanks elk naar het evenement.

Meer uitvoeringen
Naast drie varianten van waterstofopslagmodules die gebruik maken van de tanks uit de Mirai, heeft Toyota ook een grotere module met tanks met een grotere inhoud ontwikkeld.

Toyota Modellen

De 4 populairste Toyota-modellen zijn de Aygo, Yaris, CH-R en Corolla. Via Toyota Private Lease zijn ze alle vier voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

Aygo

Auto’s in deze klasse heten niet voor niets stadsauto, want met een lengte van slechts 3,4 m is het met dit kleine, overzichtelijke model makkelijk manoeuvreren. Toyota Aygo Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden. 

Yaris

De Yaris was het eerste model dat in dit segment de maximale score van vijf sterren haalde bij de botsproeven van EuroNCAP. Dat was onder meer te danken aan de toepassing van maar liefst negen airbags waaronder ook een ter bescherming van de knieën. Toyota Yaris Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die een voordelig en zorgeloos een nieuwe Yaris wil rijden.

Corolla

Vanwege tegenvallende verkopen haalde de importeur de sedan in 2010 de Corolla uit het programma. Na een jarenlange afwezigheid is de Toyota Corolla sinds 2019 terug in Nederland. ’s Werelds meest verkochte auto aller tijden maakt een veelbelovende comeback, als opvolger van de Auris. Ook Toyota Corolla Private Lease is populair.

CH-R

De C-HR is een verfrissende crossover van Toyota. Een moderne coupé met een strak, dynamisch design en een compact silhouet. Vanaf de lancering zijn er volop Toyota CH-R Private Lease Aanbiedingen.

In 2018 begon Toyota bij TMMP met de productie van geëlektrificeerde aandrijvingen, namelijk de 1.8L e-CVT-transaxle voor de vierde generatie hybride-elektrische aandrijflijn. Nu, drie jaar later, blijft Toyota investeren in de Europese productie van geëlektrificeerde aandrijfcomponenten, evenals in de nieuwste generatie motoren als onderdeel van Toyota New Global Architecture (TNGA).

Toyota 

In 1937 richtte Kiichiro Toyoda de Toyota Motor Corporation (TMC) op. Vanwege de mondiale recessie na de Beurskrach van 1929 en de Chinees-Japanse Oorlog (1937-1945) was er behoefte aan de binnenlandse productie van auto’s. Net als zijn vader, Sakichi Toyoda, was Kiichiro uitvinder.

De autoproductie van Toyota begon eigenlijk al in 1933. Dit leidde in 1935 tot het eerste automodel, de Model A1, en een vrachtwagen, de G1-truck. In 1936 kwam een tweede personenauto uit, de Model II. De auto’s werden gebouwd naar het voorbeeld van de Amerikaanse Dodge en Chevrolet. In de jaren 1920 was Toyoda namelijk als uitvinder in de Verenigde Staten en Europa geweest en had daar kennisgemaakt met de automobielindustrie. Daardoor liet hij zich inspireren bij het ontwerp van zijn eigen auto’s.

In 1936 organiseerde de familie Toyoda een prijsvraag voor een bedrijfslogo en de winnaar was het logo met de drie Japanse tekens voor de naam Toyoda in een cirkel. Maar omdat de naam Toyota met acht strepen – 8 is een geluksgetal in Japan – was te schrijven en beter klonk, werd het ontwerp aangepast en dus ook de merknaam.

In 1989 introduceerde Toyota een nieuw logo: drie cirkels die samen een gestileerde T vormen. Dat gebeurde mede om het merk meer te onderscheiden van het premiummerk dat het zelf om te beginnen in Amerika had geïntroduceerd: Lexus.

Private Lease

Toyota modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Toyota Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.