Wonen Plus
Image default
Woning en Tuin

Woodies schroeven voor jouw klus

 

Ben je toe aan een nieuwe bouwklus? Dan kun je misschien wel een aantal goede tips gebruiken. Het bevestigen van planken is niet altijd even makkelijk. Als beginnende klusser wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. In deze bijdrage geven we je een aantal tips over hoe je beter kunt worden in bevestigen van planken. Ten eerste moet je bij het bevestigen van planken natuurlijk zorgen dat je de juiste schroeven gebruikt. Woodies schroeven is bijvoorbeeld een goede keuze. Woodies schroeven zijn handige schroeven om te gebruiken bij het bevestigen van verschillende planken. Je kunt er ook voor kiezen om kwalitatief minder goede schroeven te kiezen. Het probleem met minder goede schroeven is dat ze sneller afbreken en dat ze niet beter zullen zijn voor het hout. Slechte schroeven zullen oprekken en het hout beschadigen. Om dit te voorkomen is het goed om speciaal hiervoor bestemde schroeven te gebruiken.

 

Woodies schroeven zijn schroeven van kwaliteit

Naast het gebruiken van de juiste schroeven van de juiste kwaliteit is het ook belangrijk dat je de planken die je wilt gebruiken alvast voorboort. Als je dit doet dan zal je de druk op de plank niet zo zwaar zijn en kun je het ontstaan van scheuren voorkomen. Nu ga je de planken met schroeven bevestigen. Dit doe je door de plank op de juiste positie te leggen en deze vervolgens vast te schroeven. Mocht je te maken hebben met kromme planken, dan is het iets lastiger om deze te monteren. Toch is dit niet onmogelijk. Ook kromme planken zijn goed te monteren, al moet je dan gebruik zien te maken van een hefboom voor je deze gaat monteren.

 

De juiste boor gebruiken

Zorg dat je bij het boren ook te maken hebt met de juiste boor. Je wilt niet dat je per ongeluk met een betonboor in hout zit te boren. Verschillende boren zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en om deze reden is het belangrijk dat je de juiste boor gebruikt om zo het hout niet te beschadigen. Ondanks dat bijna iedereen wel een boor thuis heeft liggen en ondanks dat veel mensen weleens gebruik hebben gemaakt van een boor, is het toch iets dat veel mensen nog fout doen. Het is ontzettend zonde van je tijd, geld en inspanning wanneer je het ingekochte hout beschadigd of misschien zelfs breekt door het gebruik van de verkeerde boor. Wees voorbereid en neem de juiste stappen door voordat je aan de slag gaat met het boren van de planken.