Wonen Plus
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het uitzoeken van een kapstok

Tips bij het uitzoeken van een kapstok

Wanneer je bezoek ontvangt, is het wel zo prettig dat ze hun regenjas op kunnen hangen aan een kapstok. Niet alleen is dit vanuit praktisch oogpunt een absolute aanrader, maar ook vanuit decoratief oogpunt. De meeste mensen komen namelijk binnen via de voordeur en zien dus direct je kapstok. Nu zullen ze er niet direct iets van zeggen, maar het is wel de perfecte manier om je woning tot in detail af te maken. Om je een idee te geven hoe jij de perfecte kapstok kunt uitzoeken, hebben we een aantal praktische tips voor je. Je kunt namelijk wel nagaan dat een kapstok in een huis met twee personen een ander eisenpakket heeft, dan wanneer er ook nog twee pubers door het huis lopen en je regelmatig visite ontvangt.

 

Kies voor een praktische kapstok

Decoratief is natuurlijk ontzettend mooi, maar de eerste behoefte van een kapstok is dat deze functioneel moet zijn. Dat houdt dus in je je jas er gemakkelijk en snel aan kunt ophangen. Dus ook wanneer je met een regenjas dames met de hond hebt gelopen, zit je ere niet op te wachten om eerst ontzettend veel moeite te moeten doen, voordat je jas er dan uiteindelijk hangt. Kies dus ook voor een kapstok waar je de nodige jassen aan kwijt kunt. Vooral wanneer de temperatuur in het land wat begint te dalen, kan het zijn dat je in de maanden september en oktober de ene dag een dikke winterjas nodig hebt en de andere dag een tussenjas. Het is daarom dus ook wel handig dat je deze jassen dan beide aan de kapstok kunt laten hangen, zonder dat ze je in de weg hangen.

 

Hoeveel ruimte heb je?

De meeste mensen hebben de kapstok in de hal hangen. Laat dit dan nu ook vaak net een ruimte zijn die niet heel groot is en ook relatief smal. Het is dan dus ook zaak goed te kijken naar de ruimte die je hebt om je kapstok aan op te kunnen hangen. Het is natuurlijk niet praktisch dat deze een groot deel van je muur bedekt, waardoor je ruimte tekort komt voor andere dingen. Aan te raden is dan dus ook om te kiezen voor een kapstok die je aan de muur kunt hangen. Zo kun je zowel je eigen jas, als je regenjas kind gemakkelijk ophangen en hoef je niet bang te zijn dat het ten koste gaat van de ruimte. Heb je een enorme hal, dan kan een staande kapstok uiteraard ook prima.

 

Welk materiaal kies je?

Kies je voor een houten, metalen of aluminum kapstok? De uiteindelijke keuze is natuurlijk mede afhankelijk van de rest van je interieur, aangezien deze er wel bij moet passen. Heb jij een moderne inrichting, dan is het vaak niet aan te raden om te kiezen voor een landelijke kapstok. Bepaald dus voor jezelf welke stijl jij mooi vindt en maak op basis daarvan de uiteindelijke keuze voor een kapstok. Zo weet je zeker dat het aansluit op de rest van je interieur.